+32 494 858 883
Info@rafvandoorn.be

Warmtepompen

warmtepompOverzicht van de verschillende types warmtepompen:

-lucht/lucht (beter gekend als de traditionele airco die ook kan verwarmen)

Airconditioning doet meer dan gewoon de lucht afkoelen of verwarmen: het zorgt voor een perfect evenwicht tussen temperatuur, frisse lucht en vochtigheid, en zuivert zelfs de lucht, zodat u het hele jaar door kunt genieten van een perfect binnenklimaat.

Bij dit systeem wordt er gebruikt gemaakt van een binnen en buiten unit.

De op warmtepompen gebaseerde airconditioningsystemen van Daikin bieden een alles-in-één-oplossing. Hoog comfort en energie zuinige toestellen.

fyh_solution_split multisplit_tcm483-227025

-lucht/water

Bij deze warmtepompen zijn er twee grote onderverdelingen: hoge temperatuur(radiatoren) en lage temperatuur(vloerverwarming) toepassingen.

Bij dit systeem wordt er gebruikt gemaakt van een buitenunit en (eventueel bestaande) traditionele radiatoren, ventilo’s of vloerverwarming.

Een verwarmingssysteem aangedreven met een warmtepomp van Daikin of NIBE levert optimale warmte en comfort het hele jaar door, ook wanneer het buiten vriest. Bovendien helpt een Daikin-warmtepomp uw energierekeningen en uw CO2-emissie verminderen.

fyh_solution_daikin-altherma-lt monobloc_tcm483-227208

-water/water

Bij dit systeem wordt er een horizontaal captacienet of een verticale boring geplaatst dat verbonden wordt met de binnenunit van de warmtepomp die op zijn beurt de vloer- en/of wandverwarming voedt.

Kiest u voor een NIBE water/water warmtepomp, dan kan uw energieverbruik voor verwarming, koeling en warmtapwater tot wel 40% dalen ten opzichte van systemen op basis van fossiele brandstoffen als aardgas of olie.
surface_collector [4]ground_probe

Vraag uw offerte Contacteer ons